Productieproces

Ons productieproces bestaat hoofdzakelijk uit buis-extrusie.
Bij deze productiemethode wordt kunststof verwarmd in een extruder en onder druk in een matrijs geperst. De buis die hierdoor ontstaat wordt gekoeld en daarna op de juiste lengte afgesneden of opgerold op een haspel. Wij produceren geribbelde en gladde buizen voor onder andere drainagebuis, kabelbeschermingsbuis, rioleringsbuis en gas/water- en persleidingsystemen. Tijdens onze productie maken wij gebruik van de duurzame grondstoffen PE en PP en wordt iedere meter “afval” opnieuw verwerkt tot regranulaat dat wij zelf weer gebruiken.

Naast de productie van de buis zelf, zorgen wij ook voor de omhulling van onze eigen drainage- en infiltratiebuis en hebben wij een afdeling die zich bezig houdt met de productie van spuitgiet-hulpstukken en de assemblage van drainageputten en kolken.

Grondstof

Tijdens onze productie maken wij hoofdzakelijk gebruik van de grondstoffen HDPE-, LDPE- en PP in granulaat-vorm (korrels), variërend van gespecificeerd (gekeurd) materiaal tot gerecycled (hergebruikt) materiaal.

Deze grondstoffen staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardige eigenschappen waaronder een lange levensduur, hoge chemische resistentie en afwezigheid van schadelijke stoffen als halogenen. 

 

 

 

Extrusie

Ons machinepark bestaat momenteel uit 16 extruders. 10 hiervan zijn geschikt voor de productie van geribbelde buizen en 6 lijnen zijn geschikt voor de productie van gladwandige leidingen.

Het voordeel van een buis met een geribbeld profiel is dat deze flexibel, licht van gewicht maar toch robuust is. Onze gladwandige leidingen zijn door hun dikke wand weer geschikt voor bijvoorbeeld druktoepassingen en toepassingen waarbij gas door leidingen vervoerd moet worden.

 

 

Afwerking

Wij houden niet op bij extruderen alleen!

Naast de productie van buis, houden wij ons ook bezig met bijvoorbeeld het omhullen van onze drainage- en infiltratiebuizen. Hierbij werken wij volgens de KOMO normen die voor de verschillende omhullingen gelden. Ook zijn wij in het bezit van 3 spuit-giet lijnen waar wij onze eigen verbindings-moffen produceren en waar wij de hulpstukken kunnen produceren die wij gebruiken op de assemblagelijn voor onze kolken en drainageputten. 

 

Flexibele, geribbelde drainage wordt geproduceerd door een extruder te voorzien van een corrugator. Een corrugator bevat een set malblokken van een aantal meters lang, die de vorm van de buis bepalen. Het zogenoemde trapezium-profiel zorgt ervoor dat de buis flexibel wordt en sterk blijft. Nadat de buis met koelwater gekoeld is, worden er perforaties in de buis gesneden en wordt de buis opgerold.

De vezels voor onze omhullingen worden aangeleverd in balen. Deze balen worden door een afkambak gevoerd die er voor zorgt dat de vezel goed verspreid wordt. Vervolgens worden de vezels op een lopende band samengebracht met onze flexibele drainagebuis en wordt dit geheel omwikkeld met een polyester wikkeldraad die er voor zorgt dat de vezel niet meer los kan komen.

Flexibele, dubbelwandige geribbelde kabelbescherming wordt geproduceerd door een extruder te voorzien van een corrugator. Een corrugator bevat een set malblokken van een aantal meters lang, die de vorm van de buis bepalen. Daarnaast wordt bij dit systeem middels co-extrusie een binnenlaag van glad materiaal toegevoegd.

Het zogenoemde trapezium-profiel zorgt ervoor dat de buis flexibel wordt en sterk blijft.

Tijdens dit proces wordt kabelbescherming direct voorzien van een trekdraad die later gebruikt kan worden om een kabel door de buis te trekken.

Gladwandige PE leidingen worden geproduceerd door verwarmd materiaal door een kalibreer-bus en vacuüm-bak te persen en de buis direct na dit proces te koelen. Tijdens dit proces kan de buis voorzien worden van gekleurde strepen.

Na het koelen kan de buis eventueel worden voorzien een opschrift en meter-markeringen.

Deze systemen kunnen worden geleverd op rollen, lengtes en haspels van staal of hout.

PP vrijverval riool wordt geproduceerd door een extruder te voorzien van een corrugator. Een corrugator bevat een set malblokken van een aantal meters lang, die de vorm van de buis bepalen. Daarnaast wordt bij dit systeem middels co-extrusie een binnenlaag van glad materiaal toegevoegd.

Het zogenoemde trapezium-profiel zorgt ervoor dat de buis licht van gewicht is maar sterk blijft.

Onze infiltratiebuis wordt geproduceerd door perforaties te maken in onze vrijverval rioleringsbuis. Na dit proces worden er hoezen of matten met omhullingsvezels om de buis gewikkeld.

Productie video

Onze garanties

Levering binnen twee werkdagen, spoed-zendingen in overleg mogelijk

Door onze grote voorraad hebben wij uw producten ready-to go!

Duurzame producten van top-kwaliteit. GrainPlastics service!

Vragen over onze producten?

Stuur ons een mail of bel ons.