Ons verhaal

We houden niet van afval bij GrainPlastics; de producten die niet verkocht kunnen worden, worden gerecycled en opnieuw gebruikt als grondstof voor onze systemen.

We streven er ook naar om zo efficiënt mogelijk te werken en proberen onze producten te sponsoren voor creatieve en duurzame initiatieven.

We ondersteunen graag innovatieve projecten en blijven onze eigen grenzen verleggen. Wij bestaan omdat we een manier hebben gevonden om gerecyclede materialen om te zetten in een hoogwaardig kwaliteitsproduct en bekend zijn geworden om onze kwaliteitsnormen en onze snelle en efficiënte service.

Wij recyclen

Wij maken

Wij leveren

Onze kracht

GrainPlastics is actief in Nederland en de EU. Een grote capaciteit – in opslag en productie – zorgen er voor dat wij flexibel kunnen reageren op een dynamische markt.

Ook klant-specifieke wensen zijn voor ons redelijk standaard, wij vinden het verder door-ontwikkelen van standaard toepassingen een welkome uitdaging.

Productieproces

Ons productieproces bestaat voornamelijk uit extrusie en spuitgieten. Bij extrusie wordt grondstof verhit tot smelttemperatuur en omgevormd naar een buis.

Tijdens het spuitgieten wordt de gesmolten grondstof onder hoge druk ingevoerd in een malblok om af te koelen naar bijvoorbeeld een hulpstuk.

Producten

Bij GrainPlastics wordt onder andere gezorgd voor de productie van geribbelde en gladwandige systemen. Deze leidingen worden geproduceerd uit diverse soorten PE en PP.

Ons standaard pakket bestaat uit drainagebuis, kabelbeschermingsbuizen, gas-, water-, elektra-, en persleidingen en vrijverval riolering.

Naast de productie van deze leidingen is er ook nog ruimte voor de productie van spuit-gegoten hulpstukken, controleputten en kolkonderbakken.

Productie video

Het team

Ons team bestaat uit 80 gemotiveerde collega’s die vijf dagen per week zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig product van Nederlandse bodem!

De medewerkers zijn verdeeld over de vestigingen in Leeuwarden en Hoogeveen en zij werken nauw samen.

De locaties

In Leeuwarden zorgen wij voor de productie van geribbelde systemen en in Hoogeveen rollen alle gladwandige systemen van de lijn.

Vestiging Leeuwarden

GrainPlastics B.V.

Morseweg 2

8912 BG, Leeuwarden

058-29 83 474

Vestiging Hoogeveen

GrainPlastics B.V.

Industrieweg 45a

7903 AJ, Hoogeveen

0528-23 03 89

 

Onze garanties

Levering binnen twee werkdagen, spoed-zendingen in overleg mogelijk

Door onze grote voorraad hebben wij uw producten ready-to go!

Duurzame producten van top-kwaliteit. GrainPlastics service!

Vragen over onze producten?

Stuur ons een mail of bel ons.