Wij schreeuwen al jarenlang van de daken dat wij duurzame leidingsystemen produceren, maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Historie & missie

Onze roots liggen in het produceren van leidingsystemen uit een grondstof die niet vervuilend en duurzaam is. Traditionele grondstoffen als PVC bleken niet een lange levensduur te hebben en ook konden de systemen destijds niet hergebruikt worden.

In de jaren ’90 hebben de grondleggers van ons bedrijf daarom een Amerikaans concept overgenomen; de productie van een drainagebuis uit hergebruikte PE grondstoffen.

Nu, vele jaren later, zijn wij hierin niet meer uniek. Bijna alle kunststof verpakkingen worden geproduceerd uit hergebruikt materiaal en ook andere producenten hebben de overstap gemaakt naar systemen met een duurzame grondstof.

Maar toch staan wij niet stil, wij blijven zoeken naar manieren om onze producten zo efficiënt mogelijk te produceren; zo onderzoeken wij opties waarmee wij bijvoorbeeld biologisch afbreekbare buizen kunnen produceren.

Alternatieve energiebronnen

Sinds een aantal jaar is het dak van onze fabriek in Leeuwarden voorzien van een groot aantal zonnepanelen en maken we in onze fabriek in Hoogeveen gebruik van windenergie. Ook spelen wij al jaren met het idee om de restwarmte die afkomstig is van onze productie, te benutten in onze panden.

Wij gebruiken voor onze processen uitsluitend elektriciteit en stoten hierdoor tijdens onze productie geen schadelijke stoffen uit. Ook werken wij bij voorkeur met vervoerders die zo CO2 neutraal mogelijk werken.
Ons energieverbruik wordt in kaart gebracht om zo te bepalen op welke lijnen wij het beste verbeteringen aan kunnen brengen in de vorm van vernieuwing of een aanpassing.

Voor ons interne transport hebben wij diverse duurzame opties onderzocht, het merendeel van onze vorkheftrucks is inmiddels vervangen door een elektrische variant.

Hergebruikte grondstoffen

Voor de productie van onze PE drainagebuizen, maken wij gebruik van hergebruikte grondstoffen voor zowel de buis als de omhulling.

Zo bestaat onze PE drainage met PP450 en PP1000 omhulling voor 100% uit restafval. De vezels zijn afkomstig uit de textiel-industrie en kunstgrasproductie, voor de buis wordt veel gebruik gemaakt van grondstof uit bijvoorbeeld verpakkingen van wasmiddel.

Ook ontwikkelen wij een deel van onze gladwandige leidingen door, zodat deze ook vaker uit gerecyclede grondstoffen kunnen worden geproduceerd.

De buizen die niet geschikt zijn voor de verkoop worden door ons versnippert. Vervolgens wordt dit door onze grondstofleverancier verwerkt naar bruikbare korrels, zodat hier weer nieuwe buizen van geproduceerd kunnen worden.

 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast alle operationele en strategische zaken, vinden wij het ook belangrijk om rekening te houden met onze omgeving en maatschappij.

Wij doen het liefst zaken met lokale ondernemingen en waarderen kleinschalige initiatieven. Ook hebben wij recent een gedeelte van ons terrein ingezaaid met bloemenzaad, met als resultaat dat wij de afgelopen zomer een toename hebben gezien van vlinders, bijen en weidevogels op ons terrein.

Helaas zien wij ook regelmatig dieren onderdak bij ons zoeken die zichzelf niet meer kunnen redden in de natuur. Voor deze dieren zoeken wij de juiste instanties en zorgen wij dat ze op de juiste manier opgevangen worden.

Als u buis heeft besteld en wij met het bericht komen dat de rollen helaas tijdelijk niet beschikbaar zijn, kan het zijn dat de oorzaak gevederd is. Zodra wij zien dat een nest bewoond word, zetten wij de rollen af en wachten wij tot de jongen uitgevlogen zijn.

Onze garanties

Levering binnen twee werkdagen, spoed-zendingen in overleg mogelijk

Door onze grote voorraad hebben wij uw producten ready-to go!

Duurzame producten van top-kwaliteit. GrainPlastics service!

Vragen over onze producten?

Stuur ons een mail of bel ons.