Over ons

bedrijfsprofiel fabriek Grainplastics locatie factory
De oorsprong van GrainPlastics B.V.
GrainPlastics is al sinds jaar en dag een succesvol bedrijf. Het bedrijf is in 1939 begonnen als grasdrogerij en heeft zich ontwikkeld tot een producent van PP en PE leidingsystemen.
De fabriek investeert nog regelmatig in uitbreiding van moderne extruders. Op dit moment zijn er 10 extrusie lijnen en 5 ommantelings-lijnen.

Efficiency
GrainPlastics onderscheidt zich door het produceren van een kwalitatief hoogwaardig eindproduct, gemaakt uit PP of PE grondstoffen. Het gehele productieproces, van het extruderen van de buis tot het omhullen van de drainage, wordt bij GrainPlastics op dezelfde locatie uitgevoerd. Grondstoffen die overblijven na de productie, kunnen hierdoor worden vermalen en intern worden herverwerkt.

Flexibiliteit
Van productie tot verkoop: GrainPlastics is ‘flexibel in leidingsystemen’. Het bedrijf beschikt over een grote voorraad, zodat de meeste producten snel geleverd kunnen worden. De nauwe samenwerking met zusterbedrijven RBM Plastics B.V. en Beuker Kunststoffen/S.P. B.V. draagt bij aan het geheel, wij kunnen u hierdoor een volledig pakket in kunststof leidingen aanbieden.

Green Thinking
GrainPlastics is een duurzame producent van gerecyclede polyofinen tot een milieuvriendelijk eindproduct. GrainPlastics zorgt er daarom voor dat de artikelen milieuvriendelijk, duurzaam en recyclebaar zijn, tevens wordt er onderzoek gedaan naar alternatieve energiebronnen om zo de CO2 footprint te reduceren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Ook de term “maatschappelijk verantwoord ondernemen” past binnen het bedrijfsprofiel van GrainPlastics B.V.

Wij ondersteunen geregeld kleine verenigingen bij projecten en proberen zo veel mogelijk efficiënt en verantwoord om te gaan met onze omgeving, bedrijfsruimte en personeel. Flora en fauna op het terrein wordt waar mogelijk met rust gelaten en waar nodig wordt voor gewonde en/of verdwaalde dieren de juiste instantie ingeschakeld.

Sneeker Hockeyclub keerbuis Jonge vogeltjes
Verdwaald katjeStichting Tuinen van verbinding

Back to Top