Over ons

GrainPlastics is een producent van kunststof leidingsystemen uit de grondstoffen PE, PP en PVC spuitgiet artikelen.
PE en PP staan bekend als een kwalitatief hoogwaardige materialen die 100% recyclebaar zijn en voor een groot deel van onze producten uit hergebruikt materiaal bestaan.


Extruder_Prolan
Productiemethode.

Ons productieproces bestaat voornamelijk uit extrusie en spuitgieten. Bij extrusie wordt grondstof verhit tot smelttemperatuur en omgevormd naar een buis.

Tijdens het spuitgieten wordt de gesmolten grondstof onder hoge druk ingevoerd in een malblok om af te koelen naar bijvoorbeeld een hulpstuk.Producten.

Bij GrainPlastics wordt onder andere gezorgd voor de productie van gladwandige leidingen voor gas-, water-, elektra- en rioleringssystemen. Deze leidingen worden geproduceerd uit diverse soorten PE, veelal HDPE en LDPE.

Vanwege de hoge kwaliteitseisen die aan deze producten worden gesteld, wordt hier hoofdzakelijk met nieuw materiaal – virgin granulaat – geproduceerd.

Naast de productie van deze leidingen is er ook nog ruimte voor de productie van spuit-gegoten hulpstukken, controleputten en kolkonderbakken.

GrainPlastics_PE_KIWA

Infiltratiebuis_Doorsnede_Web

Daarnaast produceren wij geribbelde buizen voor drainage-, kabelbescherming-, riolering- en infiltratiesystemen.

De productiemethode van deze buizen verschilt enigszins met die van gladwandige leidingen; hier wordt de gesmolten grondstof ingebracht in een zogenoemde corrugator.

Dit is een set malblokken van 5 meter lang waarin de grondstof in de vorm van een geribbelde buis afkoelt.

Na dit proces wordt de drainagebuis voorzien van perforaties waardoor later het grondwater in de buis loopt en wordt afgevoerd. In het volgende traject van het proces wordt de buis voorzien van een omhulling die er voor zorgt dat deeltjes die in het grondwater aanwezig zijn worden gefilterd en het systeem niet verstopt.


Drainagebuis uit HDPE wordt geproduceerd uit 100% regranulaat, hergebruikte grondstof van bijvoorbeeld lege verpakkingen en ongeveer 80% van de gebruikte omhullingsvezel is een afvalproduct. Grasvezel afkomstig van afval van kunstgrasvelden, PP450 uit de textielindustrie en kokosvezel uit de kokos-productie.

Kabelbescherming wordt geproduceerd uit nieuw materiaal en in-line voorzien van een kunststof trekdraad en een binnenwand van glad materiaal om zo het doortrekken van kabels plug-and play mogelijk te maken.

Drainage_Kabelbescherming


Verder over ons:

GrainPlastics is actief in Nederland en de EU. Een grote capaciteit – in opslag en productie – zorgen er voor dat wij flexibel kunnen reageren op een dynamische markt. Ook klant-specifieke wensen zijn voor ons redelijk standaard, wij vinden het verder door-ontwikkelen van standaard toepassingen een welkome uitdaging.

Back to Top