Het is lente! Tijd voor landbouwdrainage!

De lente is begonnen en het weerbericht voor de komende tijd ziet er goed uit. Dat betekent dat nu de ideale tijd is aangebroken voor het verwerken van landbouwdrainage!
Voordat de gewassen de grond in gaan, is er een korte periode waarin er kans is om de waterbeheersing op een perceel te verbeteren.
Sfeerfoto_Landbouwdrainage
Eind 2017 hebben we in Nederland te maken gehad met een extreem natte herfst, er kon in die periode slecht gedraineerd worden maar ook was het in sommige gevallen niet mogelijk om te oogsten. Begin 2018 begon na de eerste nachtvorst in januari een zeer vroeg voorseizoen. Agrariërs grepen hun kans om verbeteringen aan hun perceel door te voeren en dit was goed te merken in onze order-portifeulle. Tot onze verbazing bleef de afname van landbouwdrainage zelfs na het einde van het reguliere voorseizoen (eind april, begin mei) doorgaan, wat er toe leidde dat er een tekort aan landbouwdrainage in de markt ontstond.

Het naseizoen in 2018 werd geregeerd door de lange en droge zomer; de ideale weersomstandigheden voor draineurs; droge velden en lange dagen. Er waren zelfs agrariërs die er voor kozen om ondanks al opkomende gewassen toch het veld te laten voorzien van drainage; een unicum!

2019 is rustig begonnen, veel orders die normaal gesproken in het voorjaar verwerkt zouden zijn, werden eind 2018 al verwerkt en ondanks de natte winter is de grondwaterstand nog niet op peil. Er heerst over het algemeen een voorzichtige stemming, het is lastig om te zeggen wat het weerbeeld van dit jaar zal zijn; de herfst van 2017 staat ons natuurlijk ook nog vers in het geheugen.

Wij, bij GrainPlastics, zijn klaar voor het voorseizoen. Onze omhullingsafdeling heeft de afgelopen maanden volop gewerkt om de voorraad weer op niveau te brengen en dat is gelukt!

Lees op onze productpagina verder en kom er achter welke voordelen landbouwdrainage u op kan leveren.

Share on Google+Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Back to Top